Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trumpov zať bude vrchným poradcom Bieleho domu
Zdielať na

Trumpov zať bude vrchným poradcom Bieleho domu

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON D.C. / Zať budúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner sa stane vrchným poradcom Bieleho domu.

Aby sa Kushner vyvaroval stretu záujmov, opustí vedenie podniku svojej rodiny a nikdy nebude zasahovať do záujmov podnikateľských aktivít svojej ženy Ivanky Trump.

Bez funkcie

Tridsaťpäťročný miliardár Kushner je rovnako ako jeho svokor realitným podnikateľom a jeho široké obchodné záujmy môžu vyvolávať podozrenie zo stretu záujmov. 

Ivanka Trump urobí rovnaký krok. Rezignuje na všetky riaditeľské posty v Trump Organization a na vedenie vo svojich podnikoch, ktoré okrem iného zahŕňajú aj módu. Nebude zastávať ani žiadnu funkciu v Bielom dome. Naopak chce sa naplno venovať rodine a sťahovaniu do Washingtonu D.C.

Mal byť veľvyslancom

Kushner už ako poradca v Trumpovom volebnom štábe pôsobil. Špekulovalo sa o jeho možnom vymenovaní veľvyslancom v Izraeli alebo personálnym šéfom Bieleho domu. Objavili sa aj informácie, že jeho úloha bude iba neformálna.

S Ivankou Trump sa oženil v roku 2009, majú spolu tri deti. Ivanka je druhým najstarším potomkom Donalda Trumpa a zlínskej rodáčky Ivany Zelníčkovej, prvej manželky budúceho prezidenta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy