Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V strane Smer-SD sa hovorí o Lajčákovi ako prezidentskom kandidátovi
Zdielať na
Politika

V strane Smer-SD sa hovorí o Lajčákovi ako prezidentskom kandidátovi

Zdroj: Profimedia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V Smere-SD sa podľa poslanca NR za Smer-SD Mariána Kéryho, ktorý je zároveň okresným predsedom strany v Zlatých Moravciach, začalo hovoriť o ministrovi zahraničných vecí Miroslavovi Lajčákovi ako o kandidátovi na prezidenta SR.

Naznačil to na rokovaní zahraničného parlamentného výboru. Podľa neho totiž na Lajčáka začali byť v tomto období vylievané vedrá špiny týkajúce sa kauzy predražených kultúrnych podujatí organizovaných ministerstvom, keď sa o ňom začalo hovoriť ako o prezidentskom kandidátovi. "Je to otvorená možnosť,“ povedal Kéry novinárom po rokovaní výboru s tým, že na oficiálnych orgánoch strany sa o tom zatiaľ nehovorilo. "Ale áno, hovorí sa o tom v kuloároch.“

Lajčák by bol podľa Kéryho veľmi dobrý prezidentský kandidát. "Má medzinárodné skúsenosti, čo dokázal aj teraz počas predsedania v Rade EÚ,“ povedal. Iní kandidáti sa podľa neho zatiaľ v strane nespomínajú, pretože je ešte priskoro.

Podľa Kéryho rovnako to bolo aj so žilinským županom Jurajom Blanárom, na ktorého bola vytiahnutá kauza nákupu CT spred niekoľkých rokov, keď sa o ňom začalo hovoriť ako o kandidátovi na podpredsedu Smeru-SD. Rovnako spochybňovaná začala byť aj Zuzana Ťapáková, keď sa o nej začalo hovoriť ako o kandidátke na pozíciu generálnej riaditeľky RTVS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy