Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Speváka Fialu (†26) zastrelili policajti, opakuje rodina
Zdielať na

Speváka Fialu (†26) zastrelili policajti, opakuje rodina

Jeho pieseň ,,Keď nestačí slovenčina" poznali všetci mladí ľudia. Mal pred sebou úspešnú kariéru speváka. V jednej sekunde sa však všetko zmenilo a hlas Petra Fialu (†26) už nikto nikdy nezačul. Kto môže za smrť mladého hudobníka? Rodina na súde zopakovala, že polícia...

Dlhých osem rokov čakajú rodičia na meno muža, ktorý vraj zabil ich zosnulého syna. ,,Som si istý, že Petra zastrelili policajti a teraz to chcú hodiť na nevinného človeka," povedal už pred časom pre časopis Život jeho otec Viliam. Nad úmrtím Petra Fialu visí viacero otáznikov. Stále sa nedá s určitosťou povedať, kto je za jeho smrť zodpovedný. 

Prenasledovali ho policajti

Mladíka chcela skontrolovať hliadka, no ten im údajne zastaviť nechcel, a preto ho začali prenasledovať. ,,Polícia strieľala a zastrelili aj môjho syna," pokračuje otec.

Avšak podozrivý je aj iný mladík, ktorý mal osudné auto šoférovať. ,,Nemám žiadne zranenia, čiže som na mieste vodiča nemohol sedieť," vysvetľuje obžalovaný Branislav Zeleník.  Šoférovať mala tretia osoba, muž, ktorý z miesta činu ušiel.

Manipulovali aj s autom

Ďalšou nejasnosťou tohto prípadu je aj fakt, že miesto, kde auto po náraze skončilo, nikto netuší. ,,Dokázali sme veľakrát, že sa tá havária nemohla stať takto," tvrdí Viliam Fiala. Smrť hudobníka v sebe skrýva mnoho  nevysvetleného, súdny proces môže trvať ešte niekoľko mesiacov.

peterfiala.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy