Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hlava bytovej mafie sama na súde! Na svedkov chcú vydať zatykače
Zdielať na

Hlava bytovej mafie sama na súde! Na svedkov chcú vydať zatykače

Senát Okresného súdu Bratislava 2 sa dnes opäť venoval rozsiahlym podvodom s nehnuteľnosťami v okolí hlavného mesta. Údajnú organizátorku nezákonných kšeftov, Zuzanu Znamenákovú priviedli na proces priamo z väzby. Predvedenie plánovaných až 11 svedkov sa nekonalo... Na mieste sleduje prípad reportér KRIMI Dalibor Skladan.

Na svedkov treba zatykač!

Súd si na utorňajšie pojednávanie predvolal 11 svedkov. Tých mala predviesť polícia, no pred senát sa napokon dostavila jediná svedkyňa. O ďalšom údajne nikto nevie už 10 rokov a ďalší pracuje vo Veľkej Británii a na Slovensku sa zdržuje len zriedkavo.

Podľa predsedu senátu sú tak splnené dôvody na vyhlásenie zatykača na ostatných svedkov. Ten neminie pravdepodobne ani dvoch obžalovaných, ktorí si neprebrali súdnu zásielku a o termíne pojednávania tak nevedeli.

Podľa prokuratúry má podvody na svedomí údajná hlava bytovej mafie Zuzana Znamenáková a jej 5 komplicov, ktorí sa mali v rokoch 2003 až 2006 obohatiť o takmer 200 tisíc eur. Dnešný proces však napokon musel byť odročený na začiatok marca...

Sťažnosti sa len tak sypú...

Znamenáková prišla o náhradného obhajcu. Senát ho zrušil, pretože má vraj rovnako problémy s preberaním pošty. 19. januára rovnako zamietol Krajský súd v Bratislave žiadosť Znamenákovej o prepustenie z väzby.

Jej advokát už avizoval, že pripravuje ďalšiu sťažnosť. Pre čoraz častejšie prieťahy v konaní...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy