Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Katastrofa v protidrogovom centre. Požiar zabil najmenej 26 ľudí!
Zdielať na
Krimi

Katastrofa v protidrogovom centre. Požiar zabil najmenej 26 ľudí!

V protidrogovom centre vypukol obrovský požiar. Jeho plamene žiaľ brali životy rad radom. Bilancia je otrasná. Najmenej 26 ľudí prišlo o život. Nie je vylúčené, že obete ešte budú pribúdať.

Najmenej 26 ľudí prišlo o život pri požiari v nepovolenom protidrogovom centre v peruánskej metropole Lima. Ďalších desať osôb utrpelo zranenia.

Pôvodne malý oheň sa zmenil na katastrofu: požiarnici sa nemohli dostať do objektu v dôsledku prísnych bezpečnostných opatrení, ktoré mali zabrániť závislým v úteku.

Tragická hádka pacientov

Členovia hasičských tímov museli preraziť niekoľko múrov, keďže nemohli preniknúť cez početné zamknuté brány a dvere. Požiar údajne vznikol počas hádky dvoch pacientov, ktorí podpálili posteľný matrac. V budove údajne v tom čase nebol nikto, kto by mohol odomknúť dvere a vypustiť chovancov von.

Udusenia a popáleniny

V úradne nepovolenom kresťanskom centre v chudobnej štvrti Limy sa liečilo asi 50 závislých od drog a alkoholu. Mnohí z nich sa pri požiari udusili, alebo podľahli ťažkým popáleninám. Bilancia obetí podľa záchranárov ešte nemusí byť konečná.

reuters

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy