Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovák na čele skinhedov. Z Dublinu šíri nenávisť
Zdielať na

Slovák na čele skinhedov. Z Dublinu šíri nenávisť

Podľa írskeho týždenníka Sunday world riadi medzinárodné hnutie skinheads Slovák a to priamo z Dublinu! Reč je o Košičanovi Igorovi M., ktorý má byť členom medzinárodnej neonacistickej organizácie.

Utiekol zo Slovenska, aby mohol šíriť zlo a nenávisť v Írsku. Tak opisuje írsky týždenník Sunday world 35-ročného Košičana Igora M. Toho označuju médiá za pravicového extrémistu a dokonca vodcu východoeurópskeho hnutia skinheads.

Igor M. odišiel do Írska v roku 2003 potom, ako ho súd odsúdil podmienečne za propagáciu násilia a extrémizmu. Noviny poukazujú aj na Igorovu spojitosť s rasistickými hnutiami v USA. Jednu z nich mal vraj finančne podporiť. Pre niektoré európske neonacistické organizácie dokonca Slovák spravuje webstránky.

Stíhanie je ťažké

Tie však majú pravdepodbone servery v Spojených štátoch amerických. "To znamená, že ak aj občan takýto potenciálne nezákonný obsah stránky nahlási, no v danej krajine je legálny, osoba je nestíhateľná," povedal Mirosla Drobný, prezident ESlovensko.

Bez ohlasu

Naša polícia a taktiež ani ministerstvo vnútra nezaznamenalo na spomínanú osobu žiadny negatívny ohlas zo strany Írskej republiky. "Zastupiteľský úrad v Dubline doposiaľ v tejto veci nekontaktovala ani slovenská polícia, rovnako ani írska polícia. A taktisto nemáme ani informácie o tom, že by sa táto osoba nachádzala v Írsku, čo ale samozrejme nemôžeme ani vylúčiť," dodal Ľuboš Schwarzbacher, hovorca ministerstva zahraničných vecí.

sunday world

Súvisiace články

Najčítanejšie správy