Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia v Španielsku! Slovenský študent Tomáš (†24) zmizol v mori
Zdielať na

Tragédia v Španielsku! Slovenský študent Tomáš (†24) zmizol v mori

Oslava na pláži v Španielsku sa mladému Slovákovi stala osudnou. Zmizol v rozbúrenom mori. Utopili sa zrejme aj traja policajti, ktorí sa ho snažili zachrániť. Mladík v krajine študoval cez program Erazmus.

Po búrlivej párty si chceli len zaplávať

24-ročný Tomáš zo Slovenska práve oslavoval s priateľmi, medzi ktorými boli aj viacerí Slováci. Búrlivú párty si užívali na pláži v španielskom meste La Coruňa. More bolo nepokojné, preto dala pobrežná hliadka oranžový signál, aby ľudia nevstupovali do vody. Mladíci však výzvu neposlúchli. "Vošiel do mora a viac sa nevynoril," potvrdila aj Petra Greksová z rezortu zahraničia.

Slovákovi okamžite pribehli na pomoc traja policajti, z toho dvaja boli v civile. Divoké more však nedokázali ustáť ani oni sami. Vlna zmietla aj ich telá a viac sa nevynorili. Nehybné telo jedného z nich už hliadka vytiahla.

Nájsť sa nepodarilo ani záchranárov

"Naši kolegovia sa pre nás stali hrdinami. Mali za sebou veľa skúseností. V kritickej chvíli ale zrejme rozmýšľali viac srdcom ako hlavou a neodhadli svoje sily," informoval zástupca generál tajomníka polície Leandro Diaz.

Dvaja kamaráti Slováka sú v poriadku, toho však a dvoch policajtov sa zatiaľ nájsť nepodarilo. Väčšie šťastie mal náhodný okoloidúci, ktorý sa nadránom vracal domov a počul z mora krik. Chcel pomôcť a skočil za volajúcimi. Z rozbúrenej vody sa mu však napokon podarilo dostať. Skončil v nemocnici s podchladením.

Tomáš sa mal onedlho vrátiť domov...

Tomáš bol v La Coruni na študijnom pobyte cez program Erazmus. Tragédiu podčiarkuje aj fakt, že jeho študijný pobyt bol už takmer na konci. O dva týždne sa mal podľa našich informácií vrátiť domov...

Ak máte akékoľvek informácie o tomto slovenskom študentovi, píšte nám na e-mailovú adresu e-redakcia@joj.sk.

elmundo.es

Súvisiace články

Najčítanejšie správy