Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Muž (45) si natáčal búrku, trafil ho blesk!
Zdielať na

VIDEO: Muž (45) si natáčal búrku, trafil ho blesk!

Viete si predstaviť, ako asi vyzerá úder blesku? Nie, nemusíte napínať svoju predstavivosť. 45-ročný muž, ktorý si natáčal búrku sprevádzanú množstvom silných bleskov, totiž zachytil aj to, ako ho jeden z nich zostrelil k zemi!

Výčiny matky prírody si natáčal na kameru nad záhradou pri svojom vlastnom dome. Myslel si, že na svojom stanovisku je v bezpečí, veľmi škaredo sa však mýlil! Jeden z bleskov ho zasiahol, celú nehodu zaznamenala stále bežiaca kamera.

Silná rana do pravej strany tela, bolesť prišla okamžite

Postihnutým bol 45-ročný Austrálčan, ktorý zaznamenával silnú búrku v meste Baldiviso. "Pozri sa na to!," nadšene kričal Russell Southey na svoju manželku Vanessu, keď dva ohromné blesky osvietili oblohu. Nasledovala ale ohlušujúca rana a otec dvoch detí letel k zemi. Stonanie manžela prerýval hysterický krik jeho ženy. 

"Lietalo to priamo nad našimi hlavami. Manželka si pre niečo odbehla do domu a v tej chvíli udreli dva blesky tesne vedľa seba. Potom ma ale čosi veľmi silno trafilo do pravej strany tela. Bolesť prišla okamžite," popísal svoj zážitok s bleskom, pri ktorom pri ňom stáli všetci svätí, 45-ročný Austrálčan. On to dobre vie: "Našťastie, to nebol hlavný blesk. A navyše mám pocit, že najprv trafil strechu domu a až potom cez odkvap mňa."

Niekoľko dní mu v prstoch behali mravce...

Muža previezla sanitka do nemocnice na pozorovanie. O niekoľko hodín ho ale lekári prepustili. Blesk zanechal stopy na špičke jeho pravej nohy a prstoch pravej ruky. V nich mu ešte niekoľko dní behali mravce... Po nehode navyše nehýbal dobre ramenom. "Bola to desivá skúsenosť. Nič podobné už nechcem nikdy zažiť," povedal pred televíziu Sky News Russell Southey.

ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy