Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Defekt za defektom. Pri Ružomberku odstavili výtlky 20 áut!
Zdielať na

Defekt za defektom. Pri Ružomberku odstavili výtlky 20 áut!

Na hlavnej ceste v Hubovej pri Ružomberku to v nedeľu večer vyzeralo, ako keby sa tu odohrala reťazová havária. Asi dvadsať osobných áut tu muselo byť odstavených na krajnici. Všetky poškodené. Nešlo však o haváriu, ale obyčajné výtlky na ceste, ktoré sú tu podľa domácich už od jesene. Jednému vodičovi dokonca vystrelil airbag!

Tma, dážď a sneh výtlkom len nahrávali

Defekty a poškodené disky, ak nie celé nápravy, v takomto stave odstavovali autá nahnevaní vodiči na krajniciach hlavnej cesty v Hubovej. Podľa našich informácií poškodila cesta len včera večer 17 áut, policajti zaznamenali 11 škodových udalostí.

Šťastnejší totiž prešli hlbokým výmoľom tak s jedným poškodeným kolesom. Vymenili ho a mohli pokračovať ďalej... Pokiaľ nenarazili samozrejme na ďalší výmoľ.

Taký silný náraz, až vystrelil airbag

Množstvo áut si tak pripísalo až dva defekty a tak nezostávalo vodičom nič iné, len zavolať odťahovú službu. Vplyvom silného nárazu dokonca v jednom aute vystrelil airbag."Podriemkávali sme a zrazu jedna šupa, airbagy sa nám spustili a obidve kolesá, defekt sme dostali. Na ceste je diera hlboká dvadsať centimetrov," hovorí vodič.

"Tu na tejto strane už stálo šesť áut. Ešte sme pozerali, že čo sa deje. Takže asi tiež prebehli cez tie jamy... Je ich tam veľa a nikto sa nemá k tomu, že by to dal do poriadku. Dokonca tam nemá kto ani tabuľu osadiť."

Zvýšte pozornosť, znížte rýchlosť

Slovenská správa ciest bude situáciu dočasne riešiť zasypávaním výtlkov. "Nasypú tam piesku, ale to je o ničom, za hodinu je to vonku. Kamióny, keď tam prechádzajú, to vymláti všetko," hovoria obyvatelia Hubovej.

Keďže tu však husto sneží, až po "ustálení počasia" sa vodiči môžu tešiť "dôslednejším opravám". Preto zvýšte v tomto úseku pozornosť a znížte rýchlosť.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy