Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Jakubovi (†15) sa do krku zarezala motorová píla
Zdielať na

VIDEO: Jakubovi (†15) sa do krku zarezala motorová píla

Obrovské nešťastie sa stalo v obci Sása v okrese Revúca. Muž, ktorý pílil drevený hranol nemal dostatočne pod kontrolou svoju pílu a tá spôsobila tragédiu. 15-ročnému chlapcovi sa zarezala do krku.

Na dvore bol Jakub, jeho brat Dominik a sused Roman, ktorý im pomáhal.
Nešťastie sa stalo vo chvíli, keď Dominik odišiel do domu a na dvore
ostal len Jakub s Romanom. "Pri pílení dreveného hranola, ktorý poškodený držal na kláte obidvoma rukami, sa elektrická reťazová píla od hranola odrazila, pričom sa chlapcovi sčasti zarezala do krku. S ťažkými zraneniami ho vrtuľníkom previezli do nemocnice v Banskej Bystrici," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Nepritlačil poriadne pílu...

15-ročný Jakub asistoval susedovi, no a práve vtedy sa elektrická motorová píla od dreva odrazila a zarezala sa do Jakubovho krku. "Nepritlačil ju poriadne o klátik a mal veľmi blízko hlavu. Proste som si neskoro všimol, že zle držal tú dosku a vybehla mi spod rúk. Aj keď som ju okamžite vypol, ale už sa nedalo nič robiť,"

Trestný čin ublíženie na zdraví budú policajti v ďalšom konaní posudzovať ako trestný čin usmrtenia. "Kto spôsobí smrť z nedbanlivosti chránenej osobe, môže byť potrestaný odňatím slobody na dva až päť rokov. V prípade bola nariadená súdna pitva," dodala Faltániová.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy