Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dara Rolins (39) pred súdom. Vinu si nepripúšťa
Zdielať na

Dara Rolins (39) pred súdom. Vinu si nepripúšťa

Slovenská speváčka Dara Rolins, ktorá je obžalovaná pre smrteľnú nehodu, sa postavila v Prahe pred súd. V júli 2010 sa totiž vo svojom automobile zrazila s mužom na skútri. Na súde vypovedala speváčka, vdova po mŕtvom mužovi, dvaja súdni znalci, ale aj svedok nehody.

Slzy a nervozita v súdnej sieni

Súd bol odročený na 14. marca, pretože sudkyňa Zuzana Zápalková len v utorok obdržala nové znalecké posudky z oboru zdravotníctva a dopravy a je potrebné doplniť posudky o najnovšie závery.

Rolins je obvinená z usmrtenia z nedbanlivosti. Minulý rok žalobcovia zamietli sťažnosť, ktorú podala 39-ročná speváčka proti zahájeniu trestného stíhania. Hrozí jej tak šesťročné väzenie.

V súdnej sieni bol počas pojednávania aj denník Blesk, ktorý popísal obvinenú Rolins ako veľmi nervóznu. V jednom momente si utierala slzy aj pot z čela. Keď vypovedala vdova po motocyklistovi Oľga Rotreklová, ktorú doprevádzala dcéra, Dara sa rozplakala.

Speváčka bola oddýchnutá a šla s dcérou na 

Dara Rolins so svojim Mercedesom v júni 2010 prechádzala ulicou v Šareckom údolí. V pravotočivej zatáčke sa stretla s vodičom skútru. Muž po trojhodinovom boji v nemocnici svojim zraneniam podľahol. "Vyrazila som s dcérou na Slapy, bola som oddýchnutá, nepožila som alkohol a nebola som pod vplyvom žiadnych liekov. Cestu som poznala a išla som maximálne 30 až 40 kilometrov za hodinu," povedala vo výpovedi Rolins. 

Jej dcéra Laura bola počas jazdy smädná a tak jej speváčka podala pitie."Dcéra chcela piť, tak som jej ho pravou rukou podala, ľavou som držala volant. Po pravotočivej zákrute som naraz uvidela cyklistu. Vidím ho a potom už si pamätám iba moment zrážky. Náhle sa predo mnou objavil. Automaticky som šliapla na brzdu," dodala Rolins vo výpovedi. 

Súd sa dnes zaoberal aj výpoveďami vdovy po Jiřím Rotreklovi a znalcami z oboru techniky, ktorí sa predovšetkým snažili dokázať, kto z účastníkov nehody nešiel vo svojom jazdnom pruhu a aká bola situácia v čase zrážky. Výpovede troch znalcov sa v ich záveroch líšili.

Vdova si od Rolins 10 miliónov vraj nepýtala

Manželka mŕtveho motocyklistu na súde poprela informáciu, že žiadala po speváčke desať miliónov korún a posťažovala sa, že z nej médiá urobili hyenu. "Po nehode ma obžalovaná nekontaktovala. Tri dni po nehode ma navštívil právnik Rolins s listom. Tam bolo napísané, že je jej to ľúto atď. Potom ma už nekontaktovala," povedala v súdnej sieni podľa denníku Blesk Oľga Rotreklová. 

Dara Rolins čelila obvineniu predminulý rok, štátna zástupkyňa ho však stiahla pre nedostatok dôkazov. O niekoľko mesiacov neskôr speváčku polícia obvinili opäť. Dôvodom bol nový znalecký posudok, podľa ktorého išla v protismere a preto je za smrť muža zodpovedná.

Speváčka si vinu nepripúšťa

Advokát speváčky Robert Vladyka na súd prinesol nový znalecký posudok dokazujúci nevinu Rolins. Tá si vinu nepripúšťa a nepredpokladá, že by sa dostala za mreže. "Nepočítam s tým ani na jednu sekundu, pretože za tým volantom som sedela ja a viem úplne presne, čo sa stalo a ako to bolo. Jedna vec je, že ma to nesmierne mrzí a myslím si, že je to trest pre každého, kto len trochu zažil niečo podobné, stratil niekoho blízkeho, ocitol sa v podobnej situácii. Jednoducho, byť v nesprávny moment na nesprávnom mieste. Neprajem to nikomu," uviedla ešte pred začiatkom súdu pre český portál idnes.cz.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy