Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podnikateľ (54) zastrelil prokurátora! Priamo v súdnej sieni
Zdielať na

Podnikateľ (54) zastrelil prokurátora! Priamo v súdnej sieni

Obžalovaný 54-ročný podnikateľ zastrelil prokurátora priamo v súdnej sieni. K činu došlo počas čítania rozsudku. Keď si muž vypočul verdikt jeden rok väzenia podmienečne, vytiahol zbraň a začal bezhlavo strieľať. Namieril na sudcu, no napokon vypálil tri rany na prokurátora.

tento prípad sa odohral na súde v nemeckom Dachau. 31-ročného prokurátora z Mníchova zasiahli guľky do ruky, brucha a pleca. Zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice. Na bavorskej prokuratúre pracoval len rok.

Do súdnej siene prepašoval zbraň

Dvaja svedkovia páchateľa premohli a polícia ho obvinila z vraždy. Obžalovaný podnikateľ z Dachau sa na súde zodpovedal za neplatenie sociálneho poistenia za svojich zamestnancov vo výške 44.000 eur. Do budovy súdu sa mu podarilo preniesť ilegálne zaobstaranú zbraň - pištoľ kalibru 6,35 milimetrov.

Pri vstupe do budovy sa nepodrobil prehliadke, či nemá zbraň, uviedla na večernej tlačovej konferencii bavorská ministerka spravodlivosti Beate Merková. Podľa nej nikto nemohol rátať s tým, že by počas pojednávania mohol byť spáchaný taký brutálny trestný čin.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy