Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prokurátor sa počas tlačovej konferencie postrelil!
Zdielať na

Prokurátor sa počas tlačovej konferencie postrelil!

Vojenský prokurátor sa strelil do hlavy! Tlačovú konferenciu, na ktorej obhajoval vyšetrovanie úniku informácií, náhle prerušil a strelil sa do hlavy.

Oznámila to televízia poľská TVN24, ktorej reportér bol na tejto tlačovke. Prokurátor počas konferencie poprosil médiá o krátku prestávku. V tom sa ozval výstrel. Novinári našli prokurátora ležať v kaluže krvi. Mikolaj Przybyl bol okamžite prevezený do nemocnice. "Jeho stav je stabilizovaný a jeho život nie je v ohrození," uviedol riaditeľ nemocnice v Poznani. 

Právo na odpočúvanie

Vojenský prokurátor obhajoval vojenské vyšetrovanie úniku informácii z havárie lietadla, pri ktorej pred dvoma rokmi zahynul poľský prezident Kaczynský. Počas svojej krátkej tlačovej konferencie Pryzbyl povedal, že vojenská prokuratúra v Poznani mala právo žiadať záznamy telefonických rozhovorov novinárov, ktorá spravodajsky pokrývali prezidentský leteckú haváriu.

Vojenský prokurátor na stretnutí s reportérmi namietal voči plánom, aby boli vojenskí prokurátori presunutí pod civilnú správu. Povedal, že sa zúčastnili na mnohých vyšetrovaniach organizovaného zločinu v armáde. Zároveň poprel tvrdenia médií, že pri vyšetrovaní havárie prezidentského lietadla z roku 2010 v Rusku porušili zákon. Pri tomto leteckom nešťastí zahynul prezident Lech Kaczynski a 95 ľudí, ktorí s ním cestovali.

Poľský prezident Bronislaw Komorowski vyjadril nad Przybylovým pokusom o samovraždu "obavy" a požiadal šéfa národného bezpečnostného úradu, aby situáciu pozorne monitoroval.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy