Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nedal prednosť a aj pil. Zahynul motorkár (†44) zo Švajčiarska
Zdielať na

Nedal prednosť a aj pil. Zahynul motorkár (†44) zo Švajčiarska

Polícia uzavrela vyšetrovanie dopravnej nehody zo začiatku septembra, pri ktorej zahynul motorkár zo zahraničia. Vinný je vodič osobného auta. Expertíza dokázala, že muž nedal prednosť pri odbočovaní vľavo. Podľa našich zistení bol navyše opitý!

Nehoda sa skončila smrťou 46-ročného motorkára zo Švajčiarska. Jeho 33-ročná priateľka skončila v nemocnici po  tom, ako ju silný náraz vymrštil do vzialenosti asi 20 metrov. Podľa typu motorky, ale aj svedkov nehody, bolo na mieste jasné, že motorkár išiel primeranou rýchlosťou.

Problémom v tej chvíli bolo, že vodič fiatu, ktorý rozvážal obedy pre zamestnancov, nedal prednosť pri odbočovaní vľavo. Ukázalo sa ale, že to nebol jediný problém. Šofér bol totiž aj pod vplyvom alkoholu! "Vodičovi fiatu policajti dychovou skúškou namerali 0,16 promile alkoholu. Obvinenému mužovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na dva až päť rokov," informoval Michal Hanus, hovorca KR PZ Trnava.

Paradoxom je fakt, že 31-ročný vodič, ktorý celú nehodu podľa polície spôsobil, utrpel akurát odreniny tváre a hlavy. Škoda pri nehode sa vyšplhala na sumu 7500 eur.

Nehoda_motorka_auto_policajt

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy