Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladíci kradli na cintoríne, rodina ich bránila lopatou
Zdielať na

Mladíci kradli na cintoríne, rodina ich bránila lopatou

Trojica mladíkov z Mysliny kradla niekoľko dní železo a predávala ho v zberných surovinách. Ak by ste ale čakali, že chlapcov doma rodičia potrestali, mýlite sa. Keď sme sa za nimi vybrali s kamerou, presvedčili sme sa o tom aj my...

Zlodejom, ktorí kradli kanalizačné poklopy na cintoríne, nevedia prísť obyvatelia Humenného na meno. Príbuzní ich však bránia dokonca vlastným telom. "Zoberiem niečo a ti hlavu rozbijem," aj takto sa správala rodina mladíkov. Takúto agresívnu reakciu vyvolala téma krádeže železa. Jeden z mužov bol dokonca odhodlaný použiť lopatu.



Traja mladíci z obce Myslina sa neskoro v noci vybrali na humenský cintorín, odkiaľ ukradli tri kanálové mreže a jeden poklop. "Vzali, oni sa netaja, že nevzali, ale hneď aj vrátili," povedala príbuzná. Nasledujúci deň ich predali v zberných surovinách za 40 eur.

"Humenskí policajti obvinili z prečinu krádeže trojicu mladíkov vo veku 16, 18 a 24 rokov," povedala Jana Karnišová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Keď mladíci zistili, že predaj železa celkom dobre vynáša, o pár dní pokračovali na futbalovom ihrisku. Pomocou pílok tam odrezali až 70 metrov kovového zábradlia. Opäť s ním zašli do zberných surovín, kde tentokrát dostali 50 eur.

V krádežiach pokračovali ďalej

Mladí muži zrejme v snahe nevzbudzovať pozornosť si nasledujúce tri dne dali so železom pokoj. Zvyšné poklopy na cintoríne boli ale príliš veľkým lákadlom.  Ich obchod preto pokračoval. A tak dokopy z cintorína ukradli až 15 mreží. V zberných surovinách už ale nepochodili, pracovníci totiž zavolali políciu.

ISIFA/ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy