Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jozef (49) spadol do hlbokej studne, zachraňoval z nej psíka
Zdielať na

Jozef (49) spadol do hlbokej studne, zachraňoval z nej psíka

S narazeným hrudníkom a dvomi ranami na lakti dnes prežil pád do 17 metrov hlbokej studne 49-ročný Jozef z obce Bruty. Pomôcť mu prišli hasiči zo Štúrova, ktorí ho vytiahli aj so psíkom, ktorý do studne padol pred ním.

"Nejak tam padol, psíci sa tu hrali jeden s druhým a stalo sa," komentuje Jozefova družka Eva. 49-ročnému Jozefovi nedalo zavýjanie psíka Bela v studni a rozhodol sa zliezť do hĺbky poňho. "Dal si medzi nohy drevenú latu, že sa spustí dole do studne," hovorí Eva. A stalo sa najhoršie. Spráchnivený ručný navijak sa zlomil a Jozef padol až na dno studne.

Eva bežala po pomoc k susedom a tí zavolali hasičov. Vystrašený Jozef na príchod hasičov reagoval podráždene. "Hlavne sa bál o psíka, ktorého mal prichystaného v taške, bez toho psíka nechcel ísť von. Tak som ho zapol s karabínou, zavesil som ho k nemu na postroj, takže boli vytiahnutí spolu so psíkom," povedal o záchrannej akcii záchranár Jaromír Galbavý.

Po prevoze do nemocnice lekári u Jozefa zistili rany na pravom lakti a narazený hrudník. Jozef mal však obrovské šťastie. A po dnešnom dni bude zrejme nefunkčná studňa zlikvidovaná.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy