Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zvrat v kauze Černák. Boss sa môže dostať na slobodu!
Zdielať na
Krimi

Zvrat v kauze Černák. Boss sa môže dostať na slobodu!

Mikuláša Černáka právoplatne odsúdili na doživotie a to dokopy až za sedem vrážd. No v jeho prípade nastali šokujúce zmeny. Mafiánsky boss sa tak môže opäť dostať na slobodu...

Odsúdený Černák totiž namietal porušenie jeho práv na Ústavnom súde. Ten posúdil sťažnosť s tým, že má dôvod podať dovolanie. V praxi to znamená, že právoplatný rozsudok súd môže zrušiť a celý proces by začal od začiatku. Či sa tak stane, ale rozhodne všeobecný súd, ktorý má v tejto veci právomoc.

Černák namietal zaujatosť senátu Krajského súdu v Prešove ešte počas pojednávania. Napádaný senát to ale odmietol a trest doživotia potvrdil. Černákov advokát Ján Gereg tvrdí, že v tejto veci už konajú a ža nádej zomiera posledná. A ďalšou sťažnosťou odsúdeného Černáka sa bude zaoberať Najvyšší súd.

Tentokrát ide o jeho protest voči tomu, že Krajský súd v Banskej Bystrici povolil  obnovu konania v prípade únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. V tejto kauze bol totiž Černák oslobodený spod obžaloby pre nedostatok dôkazov. Súd tak akceptoval návrh Generálnej prokuratúry, ktorá obnovu konania požaduje na základe nových skutočností.

sita

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy