Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY: Takto zatýkali policajti policajta
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Takto zatýkali policajti policajta

Štyrikrát prepadol banku, pretože nemal na hypotéku. Policajt v roku 2010 a 2011 lúpil v tej istej banke a odniesol si celkovo 8 056€. Takto ho zatýkali.

Štvornásobnú lúpež banky v prievidzkom okrese má na svedomí 32-ročný policajt Anton K., ktorý pracovala na krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Trenčíne.

"Na základe dôkazov sa Anton K. ku všetkým štyrom lúpežiam priznal. Ako uviedol, motívom jeho konania mala byť neschopnosť riadne a včas uhrádzať splátky za úvery," informovala Ľubomíra Miklovičová z Ministerstva vnútra SR.

Polícii objasnila štvornásobnú lúpež v spolupráci s novým protikorupčným odborom inšpekcie ministerstva vnútra. Vo štvrtok 3. novembra policajti Antona K. zadržali a prehľadali jeho dom. Zaistili pritom viacero odevov, ktoré použil pri lúpežiach.

Následne príslušníci inšpekcie obvineného vypočuli a ku všetkému sa priznal. Ešte pred vznesením obvinenia policajti vypočuli svedkov, zabezpečili znalecké skúmania z odboru kriminalistická fotografia a kriminalistická chémia a získali výpisy z bankových účtov.

Vyšetrovateľ predložil prokurátorovi návrh na vzatie obvineného 32-ročného Antona K. do väzby. Prvotná informácia o podozrivom z lúpežných prepadnutí pochádzala z Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Prievidzi. Keďže išlo o policajta Odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, vec postúpili Úradu inšpekčnej služby ministerstva vnútra.

polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy