Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia v Podturni! Staršia žena (†67) uhorela v kresle
Zdielať na

Tragédia v Podturni! Staršia žena (†67) uhorela v kresle

Život 67-ročnej ženy vyhasol v stredu ráno v obci Podtureň. Dôchodkyňa podľa všetkého zaspala v kresle, ktoré sa vznietilo. Susedia ženu hľadali v zadymenom dome, žiaľ až hasiči ju napokon pomocou dýchacích prístrojov našli. Už sa im ju však nepodarilo oživiť.

Smrť 67-ročnej dôchodkyne spôsobilo s najväčšou pravdepodobnosťou silné zadymenie miestnosti, v ktorej spala. To, že v drevenici nie je všetko v poriadku, si všimli ako prví susedia.



Pred drevenicou sa zhŕklo niekoľko ľudí. Keď vypáčili dvere, vyvalil sa von hustý dym. Všetci vedeli, že v dome býva staršia pani. Dvaja muži vošli napriek dymu dnu a pokúsili sa ju nájsť.

Bezvládnu dôchodkyňu našli za pomoci dýchacích prístrojov až privolaní hasiči. Ležala na zemi, neďaleko obhoreného kresla. "Po nájdení osoby sme ju okamžite vyniesli von a poskytli prvú pomoc, masáž srdca a umelé dýchanie," informoval Dušan Sabaka, veliteľ zásahu z hasičskej stanice v Liptovskom Hrádku.

V oživovaní pokračovali aj záchranári, žiaľ márne. Príčina vzniku požiaru určí až expertíza. Keďže v drevenici nie je zavedená elektrina, kreslo sa podľa hasičov s najväčšou pravdepodobnosťou vznietilo od, zatiaľ presne nešpecifikovaného, otvoreného ohňa.

Podtureň_strašia žena_uhorela_kreslo_policajti

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy