Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Špekulanti na pošte. Zaplatia pokutu, neprídu ani o cent!
Zdielať na

Špekulanti na pošte. Zaplatia pokutu, neprídu ani o cent!

Viete, ako sa platí pokuta bez toho, aby ste neprišli ani o jediný cent? Niektorí špekulanti už prišli aj na to. Jednoducho sa so šekom, ktorý vyplatili, vrátia znovu na poštu a platbu stornujú. Celá vyplatená suma sa im tak vráti späť...

Ak vám niekto ukáže doklad o zaplatení, ešte to neznamená, že peniaze naozaj uvidíte. Medzi podvodníkmi sa totiž už našli aj takí majstri, ktorí zistili, že šeky na poštách sa dajú stornovať. Treba to len naplánovať v správnom čase.

"Pošta stornuje poukaz v prípade, že ešte nebola zrealizovaná denná peňažná uzávierka prijímajúceho pracoviska," vysvetľuje Andrea Pivarčiová z komunikačného oddelenia Slovenskej pošty. Takže, ak predávate určitý tovar a kupujúci vám zaplatí šekom, môže sa stať, že sa na poštu o pár hodín vráti a stornuje ho. Zostane mu aj tovar, aj peniaze.

Skúsenosti s týmito praktikami má aj polícia. Špekulanti stornovanie šekov zneužívali napríklad pri platení pokút. Sumu vyplatili a polícii ukázali ústrižok. Po chvíli sa ale na poštu vrátili a platbu zrušili. Polícia tak už zaviedla nový systém a ústrižky začala označovať pečiatkou s názvom útvaru.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy