Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Martine za jazdy vybuchlo auto miestneho podnikateľa
Zdielať na

V Martine za jazdy vybuchlo auto miestneho podnikateľa

Vozidlo po výbuchu ešte prešlo približne štyristo metrov a potom narazilo do stromu v blízkosti autobusovej zastávky. Jeho vodič podľahol ťažkým zraneniam po prevoze do martinskej nemocnice.

Údajne malo vybuchnúť luxusné BMW X3, ktoré malo patriť 30-ročnému martinskému podnikateľovi. Cestu na Jesenského ulici v Martine policajti okamžite uzavreli. Na mieste sú záchranári, hasiči aj pyrotechnici. Polícia odklonila dopravu. Ide o hlavný ťah v meste. Podľa našich informácií je na ulici aj veľa divákov.

Vodiča auta s ťažkými zraneniami previezli do martinskej nemocnice, kde zraneniam podľahol. Policajti zatiaľ nezistili príčiny výbuchu. Prípad prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite Prezídia PZ, ktorý bude viesť vyšetrovanie tejto udalosti.

Výbušnina pod sedadlom vodiča alebo spolujazdca

Polícia pracuje v tomto prípade s dvoma možnými verziami príčiny explózie. Pravdepodobne ju spôsobila výbušnina alebo výbušný nástražný systém umiestený buď pod sedadlom vodiča, alebo pod sedadlom spolujazdca.

"Presnú kvalifikáciu trestného činu, pre ktorú bude vyšetrovateľ úradu viesť v tomto prípade trestné konanie, určí obhliadka miesta činu. Policajti sú v súčasnosti na mieste činu a vykonávajú potrebné úkony na zaistenie stôp. Predpokladáme, že neodkladné procesné úkony budú policajti vykonávať aj počas víkendu. Akonáhle to procesná situácia dovolí, poskytneme verejnosti ďalšie informácie," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Na mieste bola aj reportérka TV JOJ Andrea Lukoničová.


View Larger Map

Výbuch_auto_podnikateľ_Martin

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy