Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Mŕtvola na balkóne. Pod dekami a handrami
Zdielať na

Mŕtvola na balkóne. Pod dekami a handrami

Neznesiteľný zápach, ale aj množstvo múch, znepríjemňoval život už niekoľko dní obyvateľom Sibírskej ulice v Bratislave. Zápach sa šíril z jedného z balkónov na treťom poschodí.

Hasičov aj policajtov na miesto privolal správca domu. Susedia sa totiž sťažovali na neznesiteľný smrad z bytu pod nimi. Po príchode na miesto museli hasiči dvere na treťom poschodí otvoriť, aby sa dostali dnu.

Mŕtvola pod hromadou diek a handier

Podľa našich informácií bol byt uzamknutý a riadne uprataný. Zakrátko na miesto dorazili aj policajti, ktorí na balkóne našli množstvo handier a diek pohodených na jednom mieste. A práve odtiaľ sa aj zápach šíril. Po chvíli zistili, že pod tou masou sa nachádza mŕtve telo už v značnom štádiu rozkladu. "V tomto prípade ide o osobu mužského pohlavia nezistenej totožnosti," informoval hovorca KR PZ Bratislava František Peczár.

Obhliadajúci lekár po prezretí tela nevylúčil cudzie zavinenie a nariadil preto súdnu pitvu. Obyvatelia sa na zápach sťažovali už tri dni, odkiaľ sa však šíri, to netušili. Podľa našich informácií byt mali údajne vlastniť ľudia z Čiech, ale tých vraj nikto nevidel. Pravdepodobne ho kúpili - alebo vyplatili len nejakú ťarchu, či dlh - a bývalý majiteľ ho asi nechcel opustiť.

Začali stíhanie vo veci vraždy

Čo presne sa v byte odohralo a čo bolo motívom tohto činu, to zisťuje polícia. František Peczár: "Vo večerných hodinách bola vykonaná súdna pitva, preto polícia už pozná príčinu smrti, avšak v týchto chvíľach nie je možné z taktického hľadiska poskytnúť túto informáciu, nakoľko by mohlo dôjsť k zmareniu vyšetrovania.

V tomto prípade už vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Polícia nepozná obeť ani páchateľa

Po páchateľovi, ktorému mu odňatie slobody na 15 až 20 rokov, polícia pátra. Zároveň zisťuje aj totožnosť obete.

Obeťou, ktorú na balkóne našli v značnom štádiu rozkladu, bol pravdepodobne muž s bledými fúzami vo veku približne 50 rokov. Bol 175 cm vysoký a mal bledo hnedé vlasy. Na sebe mal oblečené modré riflové nohavice, čierny opasok a tmavomodrú košeľu.

Podľa susedov však v byte býval starší muž, ktorý holdoval alkoholu. Údajne sa tam často aj v nočných hodinách striedalo množstvo ľudí.

Ak by ste o obeti mali akékoľvek informácie, kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158  alebo na ktoromkoľvek oddelení.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy