Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dávid, ktorý zabil dve dievčatá, chcel ísť na slobodu!
Zdielať na

Dávid, ktorý zabil dve dievčatá, chcel ísť na slobodu!

Takmer osem mesiacov uplynulo od tragédie, ktorá sa stala na ceste v Dubovanoch. 19-ročný vodič tam zrazil dve školáčky prechádzajúce cez cestu spoza autobusu. Obe dievčatá zomreli. Vodičovu žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu v pondelok súd na pojednávaní zamietol.

Hlavné pojednávanie sa aj po ôsmich mesiacoch nieslo v smútočnej atmosfére. Rodiča oboch 12-ročných školáčok len so sebazaprením a s veľkou bolesťou hladeli na vodiča, ktorý svojou bezohľadnou jazdou zapríčinl smrť ich dcér. I keď na pojednávaní vyjadril ľútosť nad tragédiou, pozostalých nepresvedčil. Tí bolestnú spomienku nechcú komentovať. "Nevyjadrovali sme sa osem mesiacov a ani sa nebudeme," vravia pozostalí.

O tragickej nehode nechcel oficiálne rozprávať ani Dávid, ktorý na pojednávaní riešil viac stojaci autobus, ako svoju prekročenú rýchlosť. Vodič autobusu: "Nekomentujem, nevyjadrujem sa." Dávid mal ísť v čase zrážky rýchlosťou minimálne 80 km/h, znalec tvrdí, že keby išiel predpísanou päťdesiatkou, mohol zrážke zabrániť.

Zostáva vo väzbe, hrozí mu päť rokov

"Dnešné hlavné pojednávanie súd odročil z dôvodu potreby vypočuť ďalších svedkov, ktorí sa naň teraz nedostavili," vysvetľuje hovorca krajskej prokuratúry v Trnave Marek Marcinkech.

Obžalovaný podal nedávno žiadosť o prepustenie z väzby, súd ju v pondelok zamietol a Dávid tak ostáva aj naďalej vo väzbe. "Za trestný čin, za ktorý je Dávid D. stíhaný, mu hrozí trest odňatia slobody na päť rokov nepodmienečne," dodáva Marek Marcinkech.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy