Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Tragédia na diaľnici: Po vykradnutí auta ho pri úteku zrazilo iné vozidlo
Zdielať na

Tragédia na diaľnici: Po vykradnutí auta ho pri úteku zrazilo iné vozidlo

PRAHA / K tragickej nehode došlo v ráno 9. júla na kraji Prahy - v miestach, kde začína diaľnica D1. Zlodej pri úteku od zaparkovaného auta, ktoré práve vykradol, vbehol na vozovku rovno pod kolesá prechádzajúceho auta. Muž zomrel a ďalších troch ľudí previezli do nemocnice.

Diaľnicu D1, hlavnú tepnou na Brno a Bratislavu blokovala niekoľkokilometrová kolóna. Zrazilo sa niekoľko áut. "Podľa prvotných zistení muž vykradol osobný automobil a začal z miesta utekať, pretože ho odhalil oznamovateľ," povedal hovorca Českej republiky Jan Daněk. Majiteľ auta si všimol zlodeja, ako mu vykráda auto. Rozbehol sa za ním, Zlodej pri úteku preskočil zvodidlá, aby prebehol diaľnicu. "Kde bol vozidlom idúcim v smere na Brno zrazený, odhodený do protismeru a tam na mieste dopravnej nehody zomrel. Následkom toho sa stala dopravná nehoda ďalších niekoľkých vozidiel," doplnil Daněk.

Záchranári boli na mieste za niekoľko minút. "Zrazený chodec utrpel bohužiaľ zranenia nezlučiteľné so životom a záchranári mu už nedokázali pomôcť. V starostlivosti sme mali následne ďalšie dve osoby muža a ženu, ktorí boli po celú dobu ošetrovania pri vedomí. Utrpeli ľahké až stredne závažné poranenia, pomliaždenie končatín a hrudníka a po ošetrení sme ich následne transportovali do nemocnice na ďalšiu starostlivosť," informovala hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová.

Na mieste nehody dlhé hodiny postával brat zrazeného muža. Nemohol sa vyrovnať s tým, že jemu najbližší človek. už nie je medzi živými. "Tu bol údajne zrazený môj brat. Nechápem, prečo to vôbec prebiehal. Čo ho to napadlo," vyjadril sa brat zrazeného. Do nehody bolo celkom zapojených päť áut. Plná prevádzka na diaľnici bola obnovená asi po štyroch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy