Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Na Liptove je opäť problém s medveďom. Za bieleho dňa si urobil hostinu pri rodinnom dome
Zdielať na

Na Liptove je opäť problém s medveďom. Za bieleho dňa si urobil hostinu pri rodinnom dome

LIPTOV / Situáciu, akú pred pár dňami zažila pani Katarína z Jamníka na Liptove, si len málokto dokáže predstaviť. Vyrušila medveďa, ktorý neďaleko jej domu, za bieleho dňa, zaútočil na ovcu. Strach nemala ani tak o seba, ale o svoju trojročnú dcérku, ktorú v tom okamihu držala pevne za ruku.

Zábery videu nakrútila pani Katarína, už keď bola so svojou dcérkou v bezpečí. Všetko sa to odohralo pri potôčiku, asi 15metrov od domu pani Kataríny. Popoludní sa sem vybrala s malou 3 -ročnou dcérkou hádzať kamienky. "Iba zrazu pozerám, že v potoku niečo biele, ešte hovorím dcérke, že Anička pozri to je susedovie pes," povedala Katarína. 

Nešlo však o psa, ale o ovcu z neďalekého salaša, zviera spočiatku ešte žilo. Až keď sa pani Katarína prizrela lepšie, všimla si aj medveďa, ktorý ovcu do potoka dotiahol. Napriek prvotnému šoku nestratila duchaprítomnosť. Vtedy už boli s dcérkou od medveďa vzdialené len asi tri metre. "Hneď som malú chytila. Úplne som bola taká, že musím zachovať kľud a ja som naozaj s kľudom prehodila tú malú cez plot mame. Lebo som si povedala, že keby som začala utekať, alebo kričať ktovie ako by to dopadlo," opísala incident Katarína. 

Medveď trhal v potoku ovcu viac ako hodinu. Pani Katarína s rodinou ho pozorovala z bezpečia terasy, odkiaľ privolali aj zásahový tím.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy