Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Vodič sa s kamiónom prevrátil na strechu: Do nemocnice ho museli prevážať letecky
Zdielať na

Vodič sa s kamiónom prevrátil na strechu: Do nemocnice ho museli prevážať letecky

TURČIANSKE TEPLICE / V Turci sa prevrátilo nákladné auto plné nebezpečného toluénu. Úsek, v ktorom k nehode došlo bol uzavretý viac ako 7 hodín. Počas mimoriadnej situácie zasahovali všetky záchranné zložky - vrátane posádky leteckých záchranárov. Tí včera v rámci celého Slovenska vzlietli na pomoc až dvadsaťkrát.

Vodič nákladného auta s vlečnou cisternou z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde prerazil zvodidlá a prevrátil sa v poli na strechu. "Cisterna s nákladom obsahujúcim 24 ton látky toluén sa pri prevrátení nepoškodila. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Leteckou spoločnosťou bol následne prevezený do nemocnice," objasnila Zuzana Šefčíková, hovorkyňa KR PZ Žilina. "Cesta bola z dôvodu bezpečnosti a následného vyslobodenia vozidla uzatvorená na sedem hodín," dodala. 

fb - polícia SR Žilinský kraj

V cisterne sa nachádzalo 24 ton horľavého toluénu

"Bližšie okolnosti, ako aj presné príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," informovala hovorkyňa. V cisterne sa nachádzalo 24 ton horľavého toluénu. Hasiči zasahovali v špeciálnych protichemických oblekoch. Žiaden únik nenamerali.

"K prečerpaniu na mieste nemohlo dojsť lebo kryt bol obrátený hore dnom, museli sme dávať pozor aby nedošlo k iskre," informoval Peter Slobodník z odťahovej služby. K miestu nehody nikto okrem zasahujúcich zložiek nesmel. Cisternu najskôr opatrne prevrátili na kolesá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy