Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Zrážka auta a motorky: Motorkára odviezol vrtuľník
Zdielať na

Zrážka auta a motorky: Motorkára odviezol vrtuľník

HRHOV / Všetky záchranné zložky vrátane leteckých záchranárov zasahovali ráno na úseku hlavného ťahu medzi Rožňavou a Košicami pri obci Hrhov. Zatiaľ z neznámych príčin tam došlo k zrážke auta s motocyklom. Zranenia 36-ročného motorkára boli natoľko vážne, že ho do košickej nemocnice musel transportovať záchranársky vrtuľník, ktorý pristál priamo na ceste.

​Záchranársky vrtuľník pristál priamo na hlavnom ťahu, leteckí záchranári si do svojej starostlivosti prevzali 36-ročného motorkára. "Ktorý pri zrážke utrpel vážny úraz dolnej končatiny, poranenie hornej končatiny a ďalšie povrchové odreniny po tele," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej služby Zuzana Hopjaková.

Zranenému motorkárovi pomáhali tak záchranári ako aj hasiči. Pri zrážke s autom utrpel mnohopočetné poranenia celého tela. "Naša jednotka pomáhala asistovať záchrannej zdravotnej službe pri pacientovi a pomohla naložiť pacienta na vrtuľník," informoval veliteľ zásahu HAZZ Martin Zdechovan. 

"Po ošetrení a preložení na palubu bol v stabilizovanom stave, pri vedomí no s vážnym úrazom dolnej končatiny prevezený na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," dodala Hopjaková. Čo sa presne na hlavnom ťahu stalo a ako ku nehode došlo, už zisťujú policajti. Tí na mieste obidvoch vodičov podrobili aj dychovej skúške. "Tá však prítomnosť alkoholu ani u jedného z nich nepotvrdila," osvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Lenka Ivanová. 

O zabezpečenie zdemolovaného auta a rozbitej motorky sa postarali hasiči. Tá ostala po zrážke v tráve mimo cesty. Nehoda sa stala na úseku, kde už vyhasol nejeden život. Plynulý chod premávky počas vyšetrovania a zaisťovania stôp zabezpečovali po celý čas policajti. "Počas dokumentovania dopravnej nehody a pristávania vrtuľníka bol úsek cesty úplne uzatvorený a dopravu na tomto úseku riadili policajti," zakončila Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy