Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Muž napadol 80-ročnú dôchodkyňu. Do väzenia sa teší
Zdielať na

Muž napadol 80-ročnú dôchodkyňu. Do väzenia sa teší

KOŠICE / Olúpil 80-ročnú seniorku po tom ako si ju vyhliadol pri bankomate, z ktorého vyberala hotovosť. Aj napriek tomu, že sa statočne bránila, premohol ju. Celý incident zachytili aj bezpečnostné kamery. Muž má pritom na krku desiatky obvinení.

Dôchodkyňu si vyhliadol

Má 38 rokov a svoj trestný register už stihol poriadne zahustiť. Doposiaľ má na krku až neuveriteľných 31 skutkov a teraz mu pribudlo aj ďalšie obvinenie. Reč je o recidivistovi, ktorý sa podľa jeho slov do väzenia teší, vraj si chce oddýchnuť, dať sa dokopy a pribrať. Podľa informácii TV JOJ bol trestaný najmä kvôli krádežiam a dočinenia mal aj s drogovým biznisom. Tentokrát si dovolil siahnuť na starú ženu. Seniorku prepadol potom, čo vošla do vchodu svojej brány. Krátko s ňou zápasil a z ruky jej vytrhol kabelku.

"Podozrivý muž si všimol 80-ročnú seniorku, ako vyberá z bankomatu finančnú hotovosť, a preto sa za ňou vybral a nasledoval ju až do miesta jej trvalého bydliska," komentovala celú situáciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. So seniorkou bojoval pri výťahoch, no premohol ju a kabelku s peniazmi a dokladmi jej ukradol. "80-ročná seniorka pri zápase o kabelku spadla a poranila si chrbát, kolená aj ruku," dodala Ivanová.

Chytili ho vďaka okoloidúcemu

Ďaleko však neušiel, a pri prehľadávaní kabelky si ho všimol okoloidúci, ktorý sa za ním rozbehol. Podozrivý tak kabelku odhodil a vzal nohy na plecia. "Vďaka výbornej práci košických kriminalistov sa podozrivého muža podarilo vo veľmi krátkom čase vypátrať a zároveň košický policajný vyšetrovateľ mu vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže," doplnila Ivanová.

Taktiež kvôli jeho kriminálnej minulosti navrhol aj väzobné stíhanie, o ktorom rozhodoval sudca mestského súdu. "Sudca pre prípravné konanie mestského súdu Košice vyhovel návrhu prokurátora a vzal do takzvanej útekovej väzby obvineného Martina M. z dôvodu, že by mohol utiecť alebo sa skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, a tiež do takzvanej preventívnej väzby z dôvodu obáv o pokračovanie v trestnej činnosti," hovorí hovorkyňa košických súdov Anna Pančúrová. Obžalovanému Martinovi hrozí v prípade dokázania viny väzenie až na dvanásť rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy