Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Zrážka cyklistu s autom v Bratislave: Zranený 33-ročný muž
Zdielať na

Zrážka cyklistu s autom v Bratislave: Zranený 33-ročný muž

BRATISLAVA / Na Slovensku došlo za posledný rok k viac ako 760-tim dopravným nehodám, pri ktorej boli účastníkmi aj cyklisti. Jedna z nich sa stala aj dnes ráno v hlavnom meste. Na bratislavskej Kolibe sa zrazilo osobné auto s cyklistom. Zasahovať museli záchranári.

33-ročný cyklista sa dostal do kolízie s vozidlom taxislužby približne o pol deviatej ráno na Brečtanovej ulici. Stalo sa to v momente, keď taxikár pribrzdil a dával prednosť druhému autu.

"Keď zastavilo, tak do neho vrazil cyklista. Ja som videl iba ako cyklista preletel ponad taxík," povedal svedok nehody Štefan. Štefan prišiel k zranenému cyklistovi a zavolal mu pomoc. Cyklista bol pri vedomí, komunikoval, o sanitku požiadal sám. Krátko na to prišli na miesto záchranári."Záchranári muža transportovali s úrazom hornej končatiny do nemocnice na bratislavských Kramároch," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Policajti podrobili oboch mužov dychovej skúške

Nikto z nich nenafúkal. Presné príčiny ako aj okolnosti tejto nehody v súčasnosti vyšetrujú policajti odboru dopravných nehôd Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave.

"Samozrejme, že platí 50-tka štandardne ako v celom meste, aj v tomto úseku. Tam si treba uvedomiť hlavne keď idete dole kopcom, teda do mesta," uvádza dopravný konzultant Maroš Palesch. Cesta bratislavskou Kolibou má totiž vysoké prevýšenie a je dosť kľukatá. Dôležité preto je pred každou zákrutou spomaliť. A byť pripravený na to, že tam môže byť akákoľvek prekážka, než potom do niekoho naraziť.

Iba nedávno pár desiatok metrov od miesta nehody pribudli spomaľovače. Páve tie majú eliminovať rýchlosť všetkých účastníkov dopravy. "Idete z toho kopca, z toho Kamzíka a jednoducho vás to zvádza, aby ste pridali, alebo aby ste sa spustil, ale tam treba mať na mysli, že toho vodiča za volantom, chráni karoséria, ale toho cyklistu nechráni nič a môžu byť tie následky mnohokrát fatálne," uzatvára dopravný konzultant.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy