Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Agresívny policajt obvinený z výtržníctva: V bare napadol dvoch ľudí
Zdielať na

Agresívny policajt obvinený z výtržníctva: V bare napadol dvoch ľudí

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Na polícii zasahovali začiatkom týždňa kukláči. Na pokyn inšpekčnej služby odviedli z obvodného oddelenia mladého policajta, ktorý počas víkendu napadol dvoch mužov. Policajt sa mal v čase svojho osobného voľna správať mimoriadne agresívne. Poškodeným sa mal dokonca vyhrážať so služobným preukazom v ruke.

K potýčke došlo počas uplynulého víkendu v krčme v Svätom Kríži. Policajt v civile tu mal bezdôvodne napadnúť dvoch ľudí. Podľa oficiálnych informácií, bol policajt mimoriadne agresívny. Mužov udieral päsťami, pričom jednému spôsobil zlomeninu hornej čeľuste a druhému ľahšie poranenie tváre. Majiteľ pohostinstva, kde došlo k bitke, nechcel víkendové udalosti akokoľvek komentovať. Nám sa však podarilo zistiť, že počas incidentu mal 22-ročný policajt zastrašovať poškodených aj so služobným preukazom.

Mladý policajt pracoval na obvodnom oddelení v Liptovskom Hrádku necelé tri roky. Práve tu, ho začiatkom týždňa, počas jeho služby zadržali žilinskí kukláči. "Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby obvinil policajta, z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s výtržníctvom," hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Andrea Dobiášová.

"Mareka poznám z videnia, je to veľmi dobrý chlapec, pracovitý, chodí pomáhať na stavby, nemá problém s nikým, pokiaľ viem," komentovala situáciu obyvateľka Svätého Kríža. Kým v obci sme na mladého policajta nepočuli krivé slovo, policajti vyšetrujúci tento incident majú zjavne informácie aj z iných zdrojov. "Úrad inšpekčnej služby pracuje s informáciami, že sa mal takto správať aj v minulosti. Od toho sa bude samozrejme odvíjať aj výška možného trestu a taktiež aj od záverov znaleckého dokazovania," dodala Dobiášová. Policajta v súčasnosti stíhajú na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy