Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Ohrozoval vlastných rodičov. Následne zaútočil na policajtku
Zdielať na

Ohrozoval vlastných rodičov. Následne zaútočil na policajtku

SNINA / Ohrozoval rodičov, a tak naňho zavolali políciu. Lenže ani po príchode hliadky sa muž neupokojil. Policajtov urážal a na ženu v uniforme dokonca fyzicky zaútočil. Skončila na ošetrení v nemocnici a údajný agresor v cele. Ani tam sa však dráma neskončila.

Zaútočil na vlastných rodičov

​V priebehu pár hodín muž zamestnal viaceré záchranné zložky. Prichádzal mlčky a okolnosti svojho konania nekomentoval. Spúšťačom policajného zásahu bol incident, ktorý sa odohral za dverami jedného z bytov v tejto bytovke v Snine. Pomoc musel privolať otec údajného agresora. Neprimerané správanie a verbálne ataky totiž muž adresoval práve svojim najbližším, mame a otcovi. Čo všetko sa v byte odohralo, o tom otec hovoriť nechcel. Z tváre sa mu však dalo vyčítať sklamanie a aj žiaľ nad konaním syna. "Je veľa problémov v rodinách teraz takých podobných," hovorí otec obvineného.

Zaútočil na policajtku

Ani po príchode polície sa muž neupokojil. Nadávky si mali vypočuť aj zasahujúci policajti a neostalo iba pri tom. Na ženu v uniforme dokonca fyzicky zaútočil. Mal ju kopnúť. "Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom bolo proti 34-ročnému mužovi vznesené obvinenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa," hovorí hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Po útoku potrebovala zasahujúca policajtka pomoc lekárov. Zranenia jej ošetrili tu, v sninskej nemocnici.

Obvinený bol pod vplyvom

Mužovi policajti obmedzili osobnú slobodu a skončil na oddelení. Aj tam však dráma pokračovala. Umiestnili ho do určeného priestoru a tam sa mal pokúsiť o samovraždu. Policajtom sa ho ale podarilo zachrániť. Na slobodu sa však napriek tomu nedostal. Prokurátor preňho žiadal väzbu. "Sudca predprípravnému konaniu vyhovel. V tomto prípade bola dôvodom návrhu obava z pokračovania podobnej a inej trestnej činnosti, keďže obvinený v nadmernej miere užíva alkoholické nápoje, kombinuje ich s liekmi a inými omamnými a psychotropnými látkami, pod vplyvom ktorých sa dopúšťa opakovaných fyzických a psychických atakov voči okoliu aj verejnému činiteľovi," povedal okresný prokurátor OP Humenné Viliam Loda.

Hrozí mu odňatie slobody

"Súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, žiadosť obvineného zamietol a písomný sľub obvineného neprijal," uviedla to hovorkyňa súdov v Prešove Ivana Petrufová. "Obvinený sa vzdal práva na podanie sťažnosti," dodal Loda. Keďže rozhodnutie je právoplatné, z pojednávacej miestnosti policajti muža eskortovali rovno za mreže vyšetrovacej väzby. "Trestný zákon, v prípade preukázania viny obvinenému, stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodáva Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy