Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tragédia na stavbe: Robotník spadol do šachty. Vážnym zraneniam podľahol
Zdielať na

Tragédia na stavbe: Robotník spadol do šachty. Vážnym zraneniam podľahol

BRATISLAVA / ​Pondelok (10. 6.) sa skončil na stavbe domu tragicky. Z takmer 10 metrov sa zrútil do šachty robotník. Napriek snahe záchranárov neprežil.

​Za asistencie hasičov a policajtov, zasahovali záchranári na jednej z ulíc v bratislavskom Starom Meste. V popoludňajších hodinách sa na Vansovej ulici, počas rekonštrukčných prác zrútil do šachty robotník. Na miesto v krátkom čase dorazili hasiči a aj dve sanitky. Spočiatku bol muž pri vedomí, ale jeho zranenia boli veľmi vážne.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo ambulanciu RLP a RZP k pacientovi, ktorý utrpel vážne zranenia po páde z výšky. Napriek snahe záchranárov žiaľ 46-ročný muž zraneniam podľahol," ozrejmila Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Spočiatku bol muž pri vedomí, ale jeho zranenia boli veľmi vážne. Na stavenisku boli aj hasiči, ktorí sa so záchranármi striedali pri oživovaní. Po dlhých minútach snahy zachrániť muža to museli vzdať.

Príčiny sú naďalej vyšetrované

Presné príčiny tragickej udalosti sú v štádiu vyšetrovania. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Presné príčiny a okolnosti tejto udalosti sú predmetom vyšetrovania," uviedla hovorkyňa policajného zboru v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy