Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Košická nemocnica v plameňoch. Vyčíňal tam podpaľač?
Zdielať na
Krimi

Košická nemocnica v plameňoch. Vyčíňal tam podpaľač?

Zdroj: sita/ilustračné

Košickú nemocnicu večer zachvátili z ničoho nič plamene. Personál ihneď povolala na zásah hasičov, vzápätí došlo k evakuácii pacientov. Je možné, že za celou drámou stojí podpaľač!

Požiar vypukol v košickej univerzitnej nemocnici na spojovacej chodbe v budove na Triede SNP. „Príčinu požiaru určí dnes zisťovateľ a polícia. Nemožno totiž vylúčiť ani podozrenie z úmyselného zapálenia, povedal dôstojník košického operačného strediska hasičov Juraj Machan.

Doložil, že horeli škatule, drevené skrinky, plasty. Hasiči pre silné zadymenie zasahovali v dýchacích prístrojoch a museli evakuovať okolo tridsať ľudí. Na mieste boli štyri jednotky – 15 hasičov, tri cisterny a auto s rebríkom. Vzniknutá škoda sa odhaduje na 15 000 eur a hasiči uchránili hodnoty za približne ďalších 25 000 eur.

Hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová uviedla, že horela skladová miestnosť vedľa spojovacej chodby medzi poliklinickou časťou a lôžkovým blokom. Pri požiari nedošlo k zraneniu ani k bezprostrednému ohrozeniu žiadnych osôb.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy