Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Túlavá svorka napadla malého psa. Majitelia sa k ním oficiálne nepriznávajú
Zdielať na

Túlavá svorka napadla malého psa. Majitelia sa k ním oficiálne nepriznávajú

MEDZILABORCE / "Teraz to bol náš psík a len dúfam, že zajtra to nebude dieťa." Tak reaguje majiteľ zvieraťa, na ktoré sa vrhol agresívny pes. Pridali sa ďalší a tak vznikla svorka. Mestskí policajti síce využívajú všetky zákonné možnosti, ale v týchto prípadoch ťahajú za kratší koniec.

K incidentu došlo na Zámočníckej ulici v Medzilaborciach. Napadnutý pes útok takmer neprežil. Potreboval okamžitú pomoc veterinárnej lekárky. Keby nezakročil majiteľ, Šarika by útok väčších psov neprežila. "Psíkovia tu už tvoria svorku, takže si myslím, že pokiaľ ten psíček vybehol von, nakoľko bol menší, mohol zaštekať strhol pozornosť toho väčšieho psíka a teda už začala sa bitka," uviedla Lenka Lisa, veterinárna lekárka. 

Pán Milan zistil, kto je majiteľkou útočiaceho psa. Žena podľa neho prisľúbila preplatiť náklady na liečbu. Muž ale poukazuje na fakt, že útok podporili ďalšie potulujúce sa psy. "Chytili psa, na druhý deň môže byť dieťa," povedal majiteľ napadnutého psa. "Čo by sa stalo pokiaľ by zaútočil pes na nejaké malé dieťa, pretože tam sa bežne deti hrajú vonku," povedala Lenka Lisa. 

K psíkom sa majitelia oficiálne nehlásia

"Tých psíkov držia ako hračku pre deti, keď ten pes dorastie, tým pádom sa o ňu prestanú starať," priblížil Martin Dimun, náčelník MsP v Medzilaborciach"Myslím si, že chyba na strane miest a obcí, ktoré nejakým spôsobom nedonútia majiteľov psov, aby zabránili, čomu sú povinní zo zákona zabrániť. A to je nechcené množenie psíkov," povedala Stanislava Rutrichová, asistentka veterinárnej lekárky. 

Mestskí policajti o incidente vedia. Voči majiteľke útočiaceho psa podnikli všetky právne kroky, ktoré im zákon umožňuje. "Napriek tomu, že bola opakovane pokutovaná nespĺňala si podmienky ani po udelení blokovej pokuty, to znamená psa začipovať, zaevidovať, zaplatí zaňho daň, keď ho chce aj naďalej držať," ozrejmil Dimun. Podľa slov náčelníka psy, ktoré sa javia ako túlavé, v skutočnosti majú majiteľov, ktorí sa k ním oficiálne nehlásia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy