Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Vážna dopravná nehoda: Zranené má byť dieťa a niekoľko ľudí
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda: Zranené má byť dieťa a niekoľko ľudí

ROŽŇAVA / 5 ťažko zranených, z toho jeden 10 ročný chlapec, 2 záchranárske vrtuľníky, 4 sanitky, 13 hasičov a množstvo policajtov. Takto to to dnes (2. júna) popoludní vyzeralo na horskom priechode Soroška, kde sa čelne zrazili dve autá.

Podľa predbežných informácií vodič tohto auta zišiel z cesty a narazil do svahu. Následne mal strhnúť volant do protismeru kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim autom. Ďalšie dve autá, ktoré išli za zelenou škodovkou nestihli ubrzdiť a narazili do zdemolovaného auta. V jednom z nich mal sedieť 10 ročný chlapec, ktorý pri náraze utrpel ťažké zranenia. 

Úsek bol do odletu vrtuľníka uzavretý a neprejazdný

Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová uviedla, že k čelnej zrážke dvoch vozidiel došlo v stúpaní na horský priechod Soroška v smere do Košíc. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby predtým na sociálnej sieti informovalo, že podľa prvotných informácií má byť zranených päť ľudí, z toho jedno dieťa. Na miesto vyslali záchranársky vrtuľník a tri pozemné ambulancie. "Zranených by malo byť 6 ľudí, zatiaľ ale nezisteného rozsahu," spresnila hovorkyňa. 

"V súčasnosti je doprava regulovaná a usmerňovaná príslušníkmi Policajného zboru SR striedavo v jednom jazdnom pruhu," dodala Ivanová. Na miesto nehody vyslali záchranársky vrtuľník a tri pozemné ambulancie. Na miesto priletel aj druhý vrtuľník, ktorý do košickej nemocnice transportoval zraneného 10 ročného chlapca. Zvyšných troch zranených previezli do nemocníc záchranári sanitkami. 

Presnú príčinu nehody určí až vyšetrovanie. Dychová skúška bola bezprostredne po nehode negatívna u obidvoch vodičov. Prečo teda jeden z nich zišiel z cesty a následne sa dostal do protismeru, čím spôsobil hromadnú dopravnú nehodu zisťujú policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy