Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zásah elektrinou pri obchodnom centre v Žiline: Dvaja ľudia sú zranení
Zdielať na

Zásah elektrinou pri obchodnom centre v Žiline: Dvaja ľudia sú zranení

ŽILINA / Vo štvrtok 30. mája ráno boli dvaja ľudia zasiahnutí elektrickým prúdom pri prepájaní káblov v trafostanici. Pri mimoriadnej udalosti zasahovali hasiči aj záchranári. Na mieste je reportérka Andrea Miková.

Záchranári previezli zranených do nemocnice v Žiline. Podľa informácií TV JOJ utrpeli popáleniny. Aktuálne oboch letecky prevážajú na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v nemocnici Košice-Šaca.

Hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD) Miroslav Gejdoš informoval, že k incidentu došlo v trafostanici, ktorá nepatrí SSD. "Naši zamestnanci trafostanicu následne odpojili od sústavy, ale neevidovali sme žiadnu požiadavku na zaistenie zariadenia pred prácami, pri ktorých došlo k incidentu," uviedol Gejdoš.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková potvrdila, že obaja muži boli zasiahnutí pri prácach elektrickým prúdom. "Na základe vykonanej obhliadky miesta činu za prítomnosti znalcov z kriminalistického a expertízneho ústavu poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-západ v predmetnej veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví spôsobeného z nedbanlivosti," informovala Šefčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy