Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nové skutočnosti o spadnutom lietadle pri Senici: Nespĺňalo podstatné podmienky
Zdielať na

Nové skutočnosti o spadnutom lietadle pri Senici: Nespĺňalo podstatné podmienky

SENICA / Skúmania pri páde lietadla priniesli nové výsledky. Pilot nebol v čase leteckej udalosti pod vplyvom alkoholu ani nebol ovplyvnený inými omamnými látkami. Neohlásil ani žiadny technický problém. Prvé skutočnosti o páde lietadla sa objavili v októbri 2023.

Pri tragickom páde zahynuli dvaja muži vo veku 52 a 19 rokov. "Môžeme potvrdiť, že v nedeľu 1. októbra sme na linku tiesňového volania prijali informáciu o páde lietadla v Senici. K udalosti sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby. Na mieste prítomný lekár u dvoch osôb konštatoval smrť, nakoľko ich zranenia boli nezlučiteľné so životom," informoval Viliam Sládek z Krajského operačného strediska ZZS.

Lietadlo nemalo požadované overenie technického stavu, z toho dôvodu nespĺňalo podmienky letovej spôsobilosti. Pilot lietadla vykonával prvky pilotáže, pri ktorých boli na hranici výkonových možností lietadla. To viedlo k strate rýchlosti a k následnému prechodu do pádu a vývrtky. "Výcviková organizácia pre pilotov SK.DTO.21 je pozastavená odo dňa 21. 5. 2024 a nesmie vykonávať výcvikovú činnosť," píše sa na stránke Dopravného úradu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy