Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Na súťaži vo varení guláša vrazil do 6 ľudí. Šoféra súd poslal do väzby
Zdielať na

Na súťaži vo varení guláša vrazil do 6 ľudí. Šoféra súd poslal do väzby

PREŠOV / Vodič, ktorý mal cez víkend vraziť do skupinky ľudí v obci Červená Voda na východe Slovenska, bude stíhaný väzobne. V pondelok o tom rozhodol samosudca Okresného súdu Prešov Marek Čech. Polícia ho obvinila z troch trestných činov. Pri nehode spôsobil rôzne zranenia šiestim ľuďom. Dve malé deti utrpeli tak vážne zranenia, že ich do nemocnice museli previezť leteckí záchranári. Viac informácií zisťoval reportér Vlado Jurek.

"Výsluch bol veľmi krátky. Obvinený uviedol len toľko, že to ľutuje, nič viac. Už si zjavne uvedomuje dosah svojho konania. Bol vzatý do väzby z dôvodu útekovej väzby a z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Vzdal sa práva podať sťažnosť. Väzba je právoplatná," uviedol Čech.

Vyšetrovanie bude podľa prokurátora Okresnej prokuratúry Prešov ďalej pokračovať. "Je to všeobecné ohrozenie, jazda pod vplyvom alkoholu, ako aj neposkytnutie pomoci, čiže z troch skutkov je momentálne obvinený," doplnil. Podľa obhajcu Jozefa Elsnera obvinený muž tvrdí, že si absolútne nič nepamätá. "Tvrdí, že bol v šoku. Nevedel, ani kedy sadol do auta, ani ako ním išiel. Uvedomuje si to, prejavil účinnú ľútosť," povedal s tým, že žiadne iné látky v tele obvineného okrem alkoholu neboli zistené.

Najvážnejšie zranenia utrpeli deti

Sabinovčan s osobným autom narazil do ľudí na viacerých miestach. Záchranári počas víkendu informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho boli tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia. "Zranenia všetkých si vyžiadali lekársku pomoc. Vodič bez toho, aby poskytol pomoc zraneným osobám, z miesta ušiel. Policajná hliadka ho v krátkom čase na ulici Priemyselná štvrť vypátrala a bol obmedzený na osobnej slobode," priblížia hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

​Výsledok dychovej skúšky presiahol dve promile. Muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy