Polojasno
21°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Kolobežka explodovala pri nabíjaní: Požiar zničil byt a spôsobil zranenia
Zdielať na

Kolobežka explodovala pri nabíjaní: Požiar zničil byt a spôsobil zranenia

TRENČÍN / Šokujúci prípad v Trenčíne. V stredu 22. mája podvečer otriasol sídliskom ohlušujúci výbuch. V jednom z bytov explodovala elektrická kolobežka. Tlaková vlna bola taká silná, že na balkóne vytlačilo zo steny dvere aj okenice. Podľa polície pravdepodobne došlo k technickej poruche počas nabíjania batérie.

Trenčianski policajti prijali v stredu (22. 5.) hlásenie o výbuchu v byte na Vansovej ulici. Na ich prekvapenie bola zdrojom výbuchu elektrická kolobežka, ktorá explodovala počas jej nabíjania. V krátkom čase sa na miesto dostavili všetky záchranné zložky. "Nabíjal kolobežku, baterku kolobežky nabíjal v byte a to mu buchlo. Som otvorila dvere do bytu, plno dymu, ani nebolo vidieť, tak sme vedeli, že niečo horí," povedala obyvateľka bytovky.

Porucha pri nabíjaní

"Na základe doteraz zisteného, pravdepodobne v dôsledku prevádzkovo-technickej poruchy pri nabíjaní elektrickej kolobežky došlo k jej výbuchu, v dôsledku čoho bolo zničené zariadenie izby a zároveň poškodené zariadenie celého bytu dymom," uviedla polícia. Obyvatelia bytového domu museli byť z tohto dôvodu čiastočne evakuovaní a vrátiť sa mohli až po uhasení požiaru. Záchranári museli zároveň obyvateľov bytu ošetriť. Výbuch nenarušil statiku bytového domu.

"Z bytu hasiči evakuovali dve zranené osoby. Požiar zlikvidovali a kolobežku vyniesli na vonkajšie priestranstvo, kde ju uhasili a následne vložili do suda s vodou. Zraneným osobám poskytli prvú pomoc a z priľahlých bytov evakuovali ďalšie osoby," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík. Dodal, že hasiči skontrolovali byt termovíznou kamerou a odvetrali. Príčiny vzniku požiaru zisťujú znalci.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Bližšie okolnosti a príčiny udalosti sú zatiaľ predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy