Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Anonym z Komárna: Odpálim bombu, ak zorganizujete festival!
Zdielať na

Anonym z Komárna: Odpálim bombu, ak zorganizujete festival!

Trojdňové podujatie v Komárne na brehu Váhu, festival vodných športov a automobilov sa niekomu veľmi nepáči. A tento anonym chce nechať vybuchnúť bombu. Vraj je podujatie len hlučnou milionárskou parádou, ktorej by mali zabrániť primátor mesta a jeho vedenie. Ak nie, svoje hrozby naplní.

Spoločný festival vodných športov a tunningových áut, ktorý sa tento víkend koná už po tretíkrát, je tŕňom v oku anonyma, ktorý list napísal po maďarsky a navyše vlastnou rukou. Tu uvádza presné dôvody, prečo by sa festival nemal konať. Medzi nimi veľký hluk a milionárske vrstvy, pre ktoré je organizovaný. Preto "beda všetkým, beda primátorovi", ak sa podujatie zorganizuje.

List bez podpisu aj s obálkou skončil na polícii. "Vykonávame viaceré previerky operatívneho charakteru, polícia za žiadnych okolností situáciu nebude podceňovať," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Program festivalu, ktorý je určený aj pre rodiny s deťmi, tak zatiaľ ohrozený nie je.

Aj keď ide o podujatie, kde má hlavné slovo hudba a motor vodných plavidiel či vyšperkovaných áut, organizátori sa snažia vyjsť všetkým v ústrety. "Do polnoci je program, po polnoci dodržiavame, aby bolo ticho, aby sme nerušili," informoval organizátor Marián Molnár.

Pisateľovi listu za tento čin hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 5 rokov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy