Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenský raj. Samovražda pred zrakmi turistov
Zdielať na

Slovenský raj. Samovražda pred zrakmi turistov

Turisti, ktorí včera podvečer išli do Slovenského raja cez Zelenú lávku, sa stali svedkami tragédie. Svoj život si tu vzal 41-ročný muž. Podľa ľudí, ktorí ho poznali, išlo o pracovitého človeka, no iba do času, kým nezačal holdovať alkoholu. Ten ho pravdepodobne dohnal až na pokraj zúfalstva.

41-ročný muž sa zrútil z približne 100-metrového zrázu na známom turistickom chodníku. Na miesto boli privolaní aj leteckí záchranári.

Tým však už hasiči signalizovali, že muž je mŕtvy. Poslednýkrát videli tohto Smižančana živého traja ľudia z tej istej obce. "Videli sme ako sedí, nohu mal vystretú. S priateľom sme mu ju prekročili, potom prišiel jeho kamarát, bola to sekunda," opisovala momenty pred tragédiou jej očitá svedkyňa.

Vzápätí sa muž vrhol z turistického chodníka do priepasti. Párik, ktorý to celé videl, okamžite privolal pomoc. Jeden z mužov utekal dole k rieke, kam telo dopadlo, a pokúšal sa mu zachrániť život. "Behal som tu dookola, pribehol som k nemu a ešte chrčal. Vytiahol som mu jazyk, aj hlavu som mu dal dozadu. Fakticky, on skonal priamo pri mne," vraví svedok nešťastia Anton Vlha.

Muža sa pokúšali oživiť aj hasiči zo Spišskej Novej Vsi, ktorí ku nešťastiu prišli zo záchranárov ako prví. Privolaný lekár však mohol skonštatovať už iba smrť. Ako príčinu uviedol ťažkú polytraumu hlavy.

Muž skočil do priepasti v Slovenskom raji

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy