Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Traktor skončil prevrátený na streche. Vodiča letecky previezli do nemocnice
Zdielať na

Traktor skončil prevrátený na streche. Vodiča letecky previezli do nemocnice

KOLÁROVICE / Muža (44) privalil traktor. Stalo sa to v Kolároviciach v miestnej časti Bršlica. Stroj sa priamo na muža prevrátil v neprístupnom teréne. Ešte pred príchodom hasičov podávali zranenému prvú pomoc záchranári z Makova.

Nešťastie sa stalo ešte predpoludním. Do neprístupného terénu smerovali všetky záchranné zložky aj vrtuľník. "V obci Kolárovice sa dnes predpoludním prevrátil traktor, 44-ročný muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali rýchly letecký prevoz do nemocnice," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Stalo sa to pri zvážaní dreva. Stroj sa prevrátil a Štefan zostal pod ním zakliesnený. "Bol tak privalený, že bolo potrebné ho dostať spod toho traktora našimi prostriedkami. Mali sme so sebou vzduchové vankúše, ktoré sme použili na vyprostenie. Použili sme aj hydraulické náradie," priblížil Peter Hrtánek, veliteľ zásahu HaZZ Bytča.

Hasičom pri vyslobodzovaní zraneného pomohli okrem záchranárov aj policajti z OO v Bytči. Ešte skôr ako so samotným vyprosťovaním začali, museli traktor zabezpečiť proti pohybu. "Priviazali sme ho gurtňami," doplnil Hrtánek.

Pre hasičov policajtov aj záchranárov to bol mimoriadne náročný zásah, navyše v náročnom teréne. Všetci chceli Štefana, ktorý s nimi počas záchrannej akcie komunikoval, dostať čo najskôr do nemocnice. Sanitka zraneného muža priviezla na futbalové ihrisko, kde už na pacienta čakal vrtuľník a transportoval ho do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy