Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Útok so sekerou: Muž zo Srbska, ktorý sa vyhrážal smrťou, dostal podmienku
Zdielať na

Útok so sekerou: Muž zo Srbska, ktorý sa vyhrážal smrťou, dostal podmienku

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Mladý muž, pochádzajúci zo Srbska si na súde v Považskej Bystrici vypočul svoj ortieľ za nebezpečné vyhrážanie. Znenie tohto rozsudku pritom už dobre poznal, s prokurátorom totiž predtým uzavrel dohodu o vine a treste.

Obvineného Srba priviezli na súd z väzby, kam sa dostal v októbri minulého roka potom, čo vyčíňal v miestnej časti Považskej Bystrici – Zámostie. Na smrť tam vystrašil muža a ženu, ktorí sa pred ním zamkli v chatke.

"Páchateľ kričal na nich, že ich pozabíja, že ich podpáli v chatke. Pričom rozbil bejzbalovou pálkou okno na chatke, následne sekerou začal sekať do solárnych panelov," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. "Dobýjal sa do tej chatky rôznymi spôsobmi, aj s tou pálkou báchal po tých dverách, sekal do opláštenia, rozbil bezpečnostnú kameru, ktorú tam mali," priblížil považsko-bystrický sudca Ivo Hlucháň. Keď odtiaľ odišiel, zakričal, že sa ešte vráti. Dvaja ohrození ľudia, keď nastalo ticho, asi po štvrť hodine, nabrali odvahu a vyšli von z chatky. "Poškodení si všimli, že ich z diaľky stále sleduje. V obave o život a zdravie sa obrátili na políciu," informovala Kuzmová. "Tak napadol som ich, lebo mi okradli celé auto, ale ja som to neprihlasoval a oni mne prihlásili, takže ja som na súde teraz kvôli tomu," povedal obvinený. "Prijal vinu z prečinu nebepečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci," konštatoval sudca. Hrozila mu strata slobody až na 3 roky, ale dostal podmienku. "10 mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom na 2 roky a súčasne uloženie probačného úradu na 2 roky," informoval sudca. Srba, žijúceho na Slovensku, pritom čakajú určité obmedzenia a povinnosti. Musí sa zúčastniť psychologického poradenstva. Muž zo Srbska sa teda po pol roku dostal na slobodu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy