Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na povrch vyplávali ďalšie detaily prípadu muža, ktorý v Hlohovci dobodal syna
Zdielať na

Na povrch vyplávali ďalšie detaily prípadu muža, ktorý v Hlohovci dobodal syna

TRNAVA / S putami na rukách, bez akejkoľvek reakcie a slov. 42-ročný Radoslav, ktorý mal v byte v Hlohovci dobodať svojho syna sa postavil pred sudcu. O tom, čo sa dialo za múrmi jeho bytu, mlčal. Na povrch však vyplávali ďalšie detaily prípadu, ktoré ukazujú ako sa zachoval a komu sa s tým, čo sa stalo, zdôveril. Teraz mu hrozí doživotie.

Obvinený Radoslav po príchode do budovy súdu na otázky novinárov neodpovedal. Radoslav mal brutálnym spôsobom zavraždiť svojho syna ešte v sobotu, 21. apríla. V alkoholovom opojení ho niekoľkokrát bodol do hrude a brucha. 19-ročný Samuel bol na mieste mŕtvy. Susedia mali z miesta pravidelne počuť krik a hádky. Dva dni po otrasnom čine sa otec postavil pred sudcu.

Samotné rozhodovanie netrvalo ani hodinu. Radoslav na ňom neprehovoril, a tak sa výsledok dal očakávať. Rovnako bez slov aj z pojednávacej miestnosti odchádzal. "Odmietol vypovedať obvinený. Nevyjadroval sa a pôjde do väzby. Budeme podávať asi sťažnosť voči rozhodnutiu," uviedla prokurátorka Jana Obertová. 

Šokujúce sú ale detaily, ktoré sa udiali krátko po vražde. Radoslav sa so zabitím svojho syna mal zveriť svojmu zamestnávateľovi. TV JOJ sa podarilo s ním spojiť. Ten spočiatku nechcel uveriť tomu čo sa stalo. "Že má problém. Že má strašný problém. Hovorím mu, že však hovor k veci. Že Samo má problém. A že ho zaškrtil a dopichal. Hovorím čo si povedal? Potom som mu vynadal a nevedel čo mám robiť skôr," opísal komunikáciu zamestnávateľ obvineného. Zhruba po pol hodine, aby utvrdil svoje slová poslal Radoslav svojmu zamestnávateľovi fotku toho, čo vykonal. S tým, čo sa stalo sa mal zveriť aj svojej žene, ktorá následne zalarmovala záchranárov. Tá všetko odmietla komentovať. 

Stačilo málo a mohlo dôjsť k ďalšiemu nešťastiu. Radoslav si mal s takmer tromi promile sadnúť za volant. Namierené to mal na 3 kilometre vzdialenú čerpaciu stanicu. Ruky mal mať údajne od krvi. Tie si mal utrieť do servítok, natankovať a odísť. Aj toto majú mať kriminalisti zaznamenané. Radoslav je teraz obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Hroziť mu tak môže až doživotný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy