Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladík položil pred domami plynovú fľašu a snažil sa ju zapáliť
Zdielať na

Mladík položil pred domami plynovú fľašu a snažil sa ju zapáliť

HUMENNÉ / Hlúpe a nerozvážne. Taká je reakcia na konanie mladého muža, ktorý položil na stred hlavnej cesty plynovú fľašu a snažil sa ju zapáliť. Incident sa odohral pred rodinnými domami. Polícia ho okamžite zadržala a umiestnila do cely. V prípade už začali trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

Muž (22) položil plynovú fľašu na stred hlavnej cesty a snažil sa ju zapáliť. "Opakovane nad ňou škrtal zapaľovačom. Policajná hliadka po príchode na miesto ho obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Stalo sa to vo večerných hodinách počas víkendu. Boli sme priamo na mieste. Na poriadok v mestskej časti Podskalka dohliada 8 členov poriadkovej služby. Hovoria, že miestni pred nimi majú prirodzený rešpekt a incidentov ubúda, no pracujú počas pracovných dní. "Toto hlúpe a nerozvážne konanie 22-ročného mladíka mohlo mať vážne následky," hovorí Ligdayová.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom v prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecné ohrozenie. Vplyv tepla na probánbutánové fľaše totiž predstavuje riziko. Podľa odborníkov by preto nemali byť vystavené teplote viac ako 50 stupňov Celzia dlhšiu dobu. "Je veľmi dôležité vyhýbať sa akejkoľvek neodbornej manipulácii s tlakovou fľašou a dodržiavať bezpečnostné pokyny a upozornenia od výrobcu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Vo videu nájdete zábery jedného z bytov na východe Slovenska, v ktorom pred pár rokmi, podľa polície plynová fľaša vybuchla. Evakuovať museli všetkých obyvateľov a 56-ročná žena vtedy utrpela popáleniny tváre a rúk. Je otázne, či si nebezpečenstvo, ktoré hrozilo v aktuálnom prípade, mladý muž uvedomoval. "Našťastie, pri tomto nezmyselnom konaní nedošlo k zraneniu osôb, ani k škodám na majetku," tvrdí Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy