Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž kričal na dôchodcov, že ich podreže. Mlátil ich päsťami a chcel vyhodiť z balkóna
Zdielať na

Muž kričal na dôchodcov, že ich podreže. Mlátil ich päsťami a chcel vyhodiť z balkóna

SNINA / Udieral ich, kopal a ako by to nestačilo, zobral nôž a dôchodcom sa vyhrážal, že ich podreže a vyhodí z balkóna. Incident sa odohral na sklonku minulého roka v Snine. Agresor vtedy skončil vo väzbe a spoza mreží sa tak skoro nedostane. Sudca mu vymeral trest.

Podľa obžaloby incidentu nepredchádzali žiadne slovné roztržky. Agresor vošiel do spálne, kde bol poškodený a začal naňho fyzicky útočiť. V byte žijú manželia vo veku 63 rokov. Z vyšetrovania vyplýva, že muža kopal a udieral, a to aj do hlavy a do celého tela. "Kričal, že ich najskôr pozabíja a potom ich vyhodí z balkóna," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Pani domáca sa snažila konflikt tlmiť, no ani ju muž neušetril od úderov a vyhrážok. Agresor ju chytil pod krk a odtlačil do kuchyne, kde ju sotil, následkom čoho spadla a udrela si hlavu. "Sobrančana to tak nahnevalo, že mužovi priložil kuchynský nôž ku krku s tým, že zabije jeho a všetkých doma. Potom ich všetkých vyhodí z balkóna," uviedla Ligdayová. 

Manželia potrebovali pomoc lekárov

Policajná hliadka agresora zadržala skončil v cele. Neskôr ho sudca poslal za mreže vyšetrovacej väzby z obavy, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať. Agresor sa k spáchaniu trestnej činnosti priznal. V prokurátorkou uzavrel dohodu o vine a treste.

Čo ho k útoku viedlo?

Na otázku, čo ho k útoku viedlo, neodpovedal. Na súd kráčal mlčky. Hrozilo mu trojročné väzenie. Napokon vyviazol s miernejším trestom. "Súd obvinenému uložil trest odňatia slobody v trvaní 12 mesiacov nepodmienečne, so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Čin spáchal závažnejším spôsobom, a to so zbraňou a navyše na chránených osobách vyššieho veku. Súd mu uložil aj ochranné opatrenie, a to zhabanie veci. Prišiel aj o nôž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy