Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zrážka vlaku a osobného auta: Pri nehode sa zranila jedna osoba
Zdielať na

Zrážka vlaku a osobného auta: Pri nehode sa zranila jedna osoba

VEĽKÁ LOMNICA / Vo Veľkej Lomnici v pondelok 22. apríla vlak narazil do osobného vozidla. Stalo sa to na železničnom priecestí. Vodič pred jazdou nepil. Po náraze skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici.

​Vodič sedel v aute sám. Odbočil z hlavnej cesty do obce. Len on vie, prečo si nevšimol prichádzajúci vlak a funkčnú svetelnú zvukovú signalizáciu. Rušňovodič nemal šancu vlak rýchlo zastaviť. Narazil do zadnej časti auta. Tá ostala prichytená na súprave aj po desiatkach metrov.

​Muž ostal po náraze sedieť za volantom. Až hasiči a záchranári mu dokázali pomôcť. Bol pri vedomí a komunikoval. "Sťažoval sa na bolesť v krčnej chrbtici. Bol mu nasadený krčný límec a dlhá chrbticová dlaha. Po príchode RLP bol nasadený na nosidlá," priblížil Peter Brutovský, veliteľ zásahu OR HaZZ z Kežmarku.

Vo vlaku sa viezlo vyše 100 cestujúcich, hasiči skontrolovali aj ich. Našťastie sa nikto nezranil. Vodič osobného auta skončil v nemocnici. "Záchranári ošetrili 45-ročného muža s povrchovým poranením brucha a panvy a následne ho transportovali do nemocnice v Poprade," informovala Petra Klímešová, hovorkyňa OS ZZS SR.  

Toto priecestie patrí pod Tatrami medzi tie najrizikovejšie. Nie raz tu došlo k podobným nehodám, niektoré skončili fatálne. Ich príčiny súviseli s nepozornosťou vodičov, ale mnohí kritizujú samotné priecestie, ktoré považujú za nebezpečné. Aj túto nehodu policajti riadne zadokumentovali. Presné okolnosti tejto zrážky budú ďalej vyšetrovať kežmarskí policajti.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy