Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž bez vodičáku sa dal na útek. Zachytil pri tom policajta a ťahal ho niekoľko metrov
Zdielať na

Muž bez vodičáku sa dal na útek. Zachytil pri tom policajta a ťahal ho niekoľko metrov

HUMENNÉ / Po bežnej policajnej kontrole v Humennom sa dostal do problémov muž, ktorý mal zadržaný vodičák, no napriek tomu šoféroval. Odmietol dychovú skúšku a navyše sa dal na útek, pri ktorom zachytil autom policajta a ťahal ho niekoľko metrov.

​Začalo to ako bežná kontrola krátko po jednej hodine v noci. Vodič síce auto zastavil, no na výzvy policajta nereagoval. Zaradil spiatočku a začal prudko cúvať, pričom policajta dverami auta zachytili a ťahal ho približne 10 metrov. Neskôr sa ukázalo, že na takéto konanie mal viaceré dôvody. Za volantom auta nemal čo robiť. Vodičák mal zadržaný do decembra 2024. Policajtovi spôsobil závažné poranenia. Zo zranení sa liečil týždne.

Muža zastavilo až vozidlo, ktoré za ním bolo zaparkované 

"Pacient bol do nemocnice privezený so stredne ťažkými zraneniami. Po ošetrení bol v stabilizovanom stave prevezený na vyššie pracovisko," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Bianka Krejčiová. Keď muž vozidlo zastavil, pristúpil k nemu druhý člen hliadky. Nohou rozbil okno na dverách vodiča a snažil sa vytiahnuť kľúče zo spínacej skrinky.

Obvinený však zareagoval tak, že aj s druhým policajtom zakliesneným vo dverách auta začal cúvať a zastavilo ho až vozidlo zaparkované za ním. Dychovú skúšku odmietol. Za mrežami väzby čakal, ako o ňom rozhodne sudca. Prokurátor muža obžaloval hneď z troch skutkov. Ide o útok na verejného činiteľa, marenie výkonu úradného rozhodnutie a tiež ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Sudca ho uznal vinným, no on svoje konanie nekomentoval

"Súd mu uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 4 rokov a 8 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," priblížila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Muž o svoje osobné auto prišiel. Prepadlo v prospech štátu. Tento verdikt je právoplatný. "Obžalovanému bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a to všetky druhy, po dobu 6 rokov. Súd poškodených odkázal s nárokom na náhradu škody na civilný proces," uzavrela Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy