Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Neuveriteľné škody za krádež súčiastok: Vinníkom hrozí dlhoročné väzenie
Zdielať na

Neuveriteľné škody za krádež súčiastok: Vinníkom hrozí dlhoročné väzenie

BRATISLAVA/ TRNAVA / Za krádež a predaj súčiastok môžu skončiť na dlhé roky za mrežami. Šiesti obvinení muži mali rozbehnutí organizovaný zločin na území Bratislavského a Trnavského kraja. Podľa odhadov spôsobili státisícové škody.

​Peter, Daniel, Zsolt, Ján, Maroš a Imrich. Šestica mužov, vo veku od 30 do 57 rokov, sa pre krádež súčiastok dostala do poriadnych problémov. Kradnúť mali priamo z areálu jedného z výrobných závodov v Bratislave. Svoj lup následne uskladnili na rôznych miestach v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Všetko ďalej predávali za finančnú odmenu. Nekalý biznis im prekazila až polícia.

Odhad škôd sa pohybuje v státisícoch eur

"V spolupráci s vedením výrobného závodu a policajtov odboru kriminálnej polície Bratislava IV, ako aj policajtmi bratislavskej krajskej kriminálky a Pohotovostného policajného útvaru Bratislava, Trenčín a Žilina, boli osoby obmedzené na osobnej slobode," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. 

Šesticu mužov vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže. Následne navrhol aj ich väzobné stíhanie. "V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov," priblížila Šimková. Organizovaným zločinom spôsobili všetci obvinení obrovské škody. Ich odhad je viac ako 766-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy