Skoro jasno
16°
Bratislava
Manželia prežili noc hrôzy: V dome ich zviazali a okradli lupiči
Zdielať na

Manželia prežili noc hrôzy: V dome ich zviazali a okradli lupiči

ŠTÍTNIK / V stredu 17. apríla okolo 22.00 h došlo v obci Štítnik k lúpežnému prepadnutiu. Traja údajne ozbrojení muži nabehli do jedného z rodinných domov. Muža so ženou, ktorí v ňom bývali, zviazali. Z trezoru im ukradli tisíce eur. Polícia po páchateľoch stále pátra.

Traja muži mali mať podľa našich zistení na hlavách kukly, v rukách zbrane a na oblečení nápisy Polícia. Páru dali na hlavy kukly, podľa zistení TV JOJ mali muža udrieť po tvári a spôsobiť mu zranenia. "Pacient bol ošetrený na urgentnom príjme, mal iba ľahšie povrchové poranenia a následne bol prepustený domov," vyjadril sa hovorca Penta Hospitals Tomáš Kráľ.

Páchateľov stále nechytili

Zlodeji vzali z rodinného trezoru niekoľko tisíc eur a dali sa na útek. Polícia zatiaľ presnú sumu neuviedla. Na mieste bola aj krajská kriminálka, ktorá zaisťovala stopy. Podľa našich zistení si vyžiadala od starostu aj kamerové záznamy, no páchateľov stále nemajú.

"Po vykonaní nevyhnutných prvotných úkonov začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Rožňava trestné stíhanie pre zločin lúpeže. V súčasnej dobe sú vo veci vykonávané procesné úkony, preto ďalšie informácie v tomto štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť, aby nedošlo k zmareniu či sťaženiu," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy